Dicteer uw videoscript

Hoe kunnen we helpen?

Dicteer uw videoscript

iOS

Bespaar tijd door uw script rechtstreeks in de app te dicteren

Het is heel eenvoudig om uw script rechtstreeks in de teleprompter-app te dicteren.

• Maak een nieuw script of bewerk een bestaand script.
  • Tik in de scripteditor en verplaats de cursor naar de positie waar u wilt dat het dictaat begint.
  • Druk op het microfoonpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm. Op Android-apparaten bevindt de microfoon zich boven het toetsenbord
  • Spreek natuurlijk.
  • Druk nogmaals op de toetsenbordknop om het dicteren te beëindigen.
Video die laat zien hoe u uw script dicteert aan de teleprompter-app

Dictaat inschakelen

Als u op iOS-apparaten het microfoonpictogram niet ziet, moet u mogelijk het dicteren op uw apparaat activeren. Open de app Instellingen en tik op Toetsenbor > Schakel dicteren in zodat de schakelaar naar de aan-positie gaat.

dicteren-op-ios inschakelen

Beste adviezen

Om deze functie uitgebreider te gebruiken, volgen hier enkele sneltoetsen om op te letten.

• “Nieuwe regel” – verplaatst de cursor 1 regel omlaag
  • “Nieuwe alinea” – verplaatst de cursor 2 regels naar beneden
  • “Volledige stop” of “Periode” – voegt een volledige stop toe
  • “Komma” – voegt toe aan komma
  • “Cijfer vijf” – voegt het cijfer 5 toe in plaats van het woord “vijf”
  • U kunt ook het hoofdlettergebruik van tekst wijzigen en alle soorten interpunctie toevoegen.

Speel er eens mee, het is heel intuïtief.

Raadpleeg de Siri-gebruikershandleiding voor Apple en deze handleiding voor Android voor een volledige lijst met opdrachten.